Kunst XL leerjaar 1 en 2:

De leerling volgt alle reguliere lessen van de mavo- of kader lessentabel. Tijdens de workshop kan een leerling in leerjaar 1 kiezen voor de workshop Kunst XL 1.

In leerjaar 2 kan een leerling zich aanmelden voor de workshop Kunst XL 2 waar de leerling een heel jaar in een vaste samenstelling dieper op verschillende beeldende aspecten ingaat. 

Kunst XL Leerjaar 3 en 4:

In leerjaar 3 en 4 kan er dan worden gekozen voor Kunst. Dit is een vak dat bestaat uit 2 praktijk uren en 1 theorie uur in leerjaar 3. Tijdens de theorie lessen leert een leerling meer over aspecten van de vormgeving, materialen en technieken. Alle onderwerpen zijn gekoppeld aan kunst.  Tijdens de praktijk uren leert de leerling om zelfstandig te werken aan zijn/haar procesverslag van het in te leveren beeldend werk.

In klas 4 is de verhouding 2 lesuren theorie en 2 lesuren praktijk. In dit laatste jaar werkt de leerling zelfstandig aan een praktische eindexamen opdracht. De leerling leert nog meer vaardigheden en theorie om het vak BV2 succes vol af te ronden 

Omdat Kunst een officieel examenvak is, zijn er bijbehorende toetsen en krijgen de leerlingen ook huiswerkopdrachten. 

Waarom zou je Kunst XL kiezen als jou 7e vak?

Voorbereiding en aansluiting op creatieve opleidingen als:
- game artist
- podium en evenementen technicus
- fotografie
- make up artist
- mbo styling en design
- medewerker creatieve producties
- mbo theater

Wat moet je kunnen voor Kunst XL ?

Je moet het vak leuk vinden. Een voldoende staan voor beeldende vorming op je cijferlijst. Kritisch en creatief kunnen denken en een actieve werkhouding hebben.